פעילות גופנית ופעילות מינית – קשר או בירה נשר?


מאת: צוות נטוגרין

אלה מביניכם שזוכים לקיים יחסי מין על בסיס קבוע, וגם אלה שלא, ישמחו לדעת שיש קשר בין פעילות מינית לפעילות גופנית, או אם להיות קצת פחות רשמיים, סקס וספורט. קודם כל שתיהן פעילויות שדורשות מאמץ, ושתיהן גם מבטיחות תחושה של סיפוק ואושר, כל אחת בדרכה. ובכל זאת, לא רק שהן לא יכולות למלא זו את מקומה של זו, אלא שהן משלימות זו את זו. וגם, כמה טיפים להשבחת הפעילויות...

גם פעילות גופנית וגם פעילות מינית, או במילים אחרות סקס וספורט, הן פעילויות הדורשות מאיתנו איזה סוג של מאמץ שקשור, בתחילתו של דבר או בסופו, לתחושת סיפוק ואושר. ובכל זאת, למרבה הצער (או השמחה, תלוי מאיזה צד של הפעילות אנחנו באים) יש הבדל, לסקס אף אחד לא יגיד לא, (אלא אם כן הוא סובל מבעיה כלשהי).

מה בכל זאת הקשר בין פעילות גופנית לפעילות מינית, והאם היעדרה של האחת משפיעה על השנייה, ולהפך?
קודם כל, בטח.
ועכשיו לכתבה.

מי אני בעיני עצמי?
מעבר לעובדה, הכה חשובה בפני עצמה, שעיסוק בפעילות גופנית משחרר אנדורפינים במוח ומגביר את תחושת האושר, עצם העיסוק עצמו יוצר או מגביר תפיסת עצמי חיובית יותר, דימוי גוף חיובי יותר וקשר חזק יותר בין גוף לנפש. די באלה כדי לשפר את חיי המין שלנו – אני מרגיש/ה חופשי/ה יותר עם הגוף שלי, אני נותן/ת ומקבל/ת יותר בחופשיות מאשר אלה שמרגישים צורך להסתיר את המשמנים, את הצלוליטיס, את הצמיגים ואת כל מה שהרבה פחות מפריע כשעוסקים בפעילות גופנית סדירה.

אם יש כוח לסקס, שורפים יותר קלוריות
כמו הרבה מהפרדוקסים הבלתי נתפסים של הקיום, גם שריפת הקלוריות בסקס דורשת פעילות גופנית מוקדמת. ככל שאנו חזקים יותר, בכושר יותר ועם יותר סיבולת לב ריאה, כך נוכל לעמוד במאמץ גבוה יותר בסקס, נוכל לקיים יחסים לאורך זמן (במקום לשכב על הגב ולחכות שהשיא יגיע אליי במקום שאני אגיע אליו) ו...שימו לב! נשרוף הרבה יותר קלוריות.
סקס פעיל יכול להביא לשריפה של קלוריות רבות(!). לא שווה לשמור על כושר בשביל זה?

לב-ריאה ומה שביניהם
העיסוק בפעילות מינית דורש מאיתנו פעולות שמערבות את מערכת הדם (הלב) והנשימה (הריאות). בקיצור נוהגים לקרוא לזה סיבולת לב-ריאה. הדופק עולה והנשימה נעשית כבדה יותר (לפחות אנחנו מקווים בשבילכם), לכן סיבולת לב-ריאה ברמה טובה תביא לתפקוד טוב יותר לאורך זמן, למאמץ מינימלי (או מה שנקרא מאמץ נטול קושי) והכי חשוב – להנאה מהדרך ולא רק מהתוצאה. וזה כמובן עוד לפני שדיברנו על הקשר בין זרימת דם תקינה לזקפה טובה (מי שצריך הסבר יותר פרטני, שיכתוב לנו מייל).

כוח סטטי
כל תנוחה דורשת רמה מסוימת של הפעלת התנגדות מאחד מבני הזוג. אפילו כשמדובר בתנוחה המיסיונרית שכל כך הרבה נשים כל כך אוהבות, מהגבר נדרשת עבודת ידיים בלתי מבוטלת בעליל. לא עשית תרגילי התנגדות? אכלת אותה!

 

גמישות – לא רק דוגי סטייל
נכון שכמדברים על גמישות בסקס מייד עולה לכם בראש תנוחת הדוגי סטייל? אז זהו, שלא רק הנשים נדרשות לגמישות במיטה. שריר התאומים למשל, זה שמצוי מאחורי השוק, נוטה להתקצר כשלא עובדים על גמישות (שתפקידה להאריך את השרירים). תנועות מסוימות שלו גורמות להתכווצותו כשהוא במצב מקוצר. קרה לכם שנתפס לכם שריר תוך כדי? לא נעים! איך נמנעים? עובדים על גמישות או לא עושים סקס. לשיקולכם!

יוגה – לכווץ ולהגדיל
להרבה אנשים השם יוגה מעלה בראש אנשים תימהוניים שיושבים בתנוחת לוטוס ועושים אום. אז זהו, שלא. ברמה פיסית טהורה, תנוחות יוגה רבות מגבירות את זרימת הדם לאזור אגן הירכיים.יוגה כרוכה בהרבה מאד תנוחות שלא רק מאריכות את השרירים, אלא מלמדות אתכם לשלוט יותר בגוף שלכם ולא להישלט על ידו. כך, למשל, כיווץ האזור שבין הנקבים (בין האשכים לפי הטבעת, מה שנקרא ביוגה מוּלַה בַּנדַה) יכול להביא לעיכוב משמעותי בשפיכה ולהארכת המשגל.

רוצים עוד?
אלה שיוגה בשבילם היא יותר מכיווץ המולה בנדה (אבל גם), יכולים לשלוט בכל אברי הגוף, ובכלל זה באיבר מינם (יענו פין) ולהביאו לכדי ניפוח והגדלה בזמן זקפה.

חוץ מזה, כמובן שתרגול יוגה משפר את איכות השינה (אתם פחות עייפים, יותר ערניים ויותר בעניין של סקס), את איכות הריכוז (המחשבות פחות נודדות תוך כדי, יותר קשובים לבן/בת הזוג... צריך לאיית לכם את זה?) ואת מצב הרוח (אתם רגועים יותר, בא לכם יותר, מה פה לא ברור?).

ובסיכום כל הסיכומים – סקס זה טוב לכם (אינסוף מחקרים מדווחים על הקשר בין פעילות מינית סדירה של פעם-פעמיים בשבוע, לבין מערכת חיסונית חזקה, מצב רוח רגוע יותר, פחות מחלות סימפטומאטיות כמו מיגרנות וכאבי גב ותפיסת עצמי חיובית יותר) ופעילות גופנית בוודאי טובה לכם. ככל שיהיה לכם יותר כוח, תהיו ערניים יותר ותרגישו חופשיים יותר עם הגוף שלכם, כך תרצו יותר סקס. אם אין לכם אף סיבה אחרת להקפיד על פעילות גופנית, הנה לכם אחת שנראה אתכם דוחים אותה.




התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד, לא ניתנו על ידי מוסד רפואי, אינם מהווים חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.